Thursday, December 18, 2014

Tervisest pakatavad trühvlipallid

Möödunud nädalavahetusel ilmus seesama retsept Õhtulehes koos teiste erinevate söödavate jõulukingituste ideedega. Nüüd jagan seda ka teiega. Mulle meeldib teha söödavaid kingitusi sõpradele ja tuttavatele, kes on mulle olulised ja keda tahan jõuluajal meeles pidada. Pereringis on traditsioon ikka nii öelda päris kingitusi teha, kuid ka neile lisan tihti juurde midagi söödavat. Kui oled ikka oma kätega midagi valmis teinud, pistnud kingituse sisse käte- ja südamesoojuse, siis on nii kinkimise rõõm ja ma usun, et kingi saaja rõõm palju suurem.

Välimuselt on need trühvlipallid šokolaadised ja patused, kuid koostiselt tegelikult üsna süütud. Pallikesed ei sisalda suhkrut ja on lisaks ka gluteeni- ja laktoosivabad. Kuna jõuluajal on meie toidulaual rohkem rasket ja rammusat, siis maiustada saab ju ka tervislikult. Sobivad hästi ka vahepalaks või lastele koolikotti pistmiseks, et nälja korral võtta oleks.









Trühvlipallid:
100 g india pähkleid
150 g kivideta datleid
2 sl kuhjaga tumedat kakaod
1 väike banaan (75 g viljaliha)
1 tl kaneeli
0,5 tl  kardemoni
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
3 sl kookospiima
Mooniseemneid, kakaod, pähklipuru vms

Pane pähklid, poolitatud datlid, kakao, viilutatud banaan ja maitseained köögikombaini ning vurista ühtlaseks massiks. Nirista juurde ka kookospiim, et mass muutuks vedelamaks ja saaks ühtlasema konsistentsi. Tõsta segu külma tunniks ajaks tahenema. Tõsta massist lusikaga kuhjakesed, veereta käte vahel palliks ning kasta soovi korral kakao, mooniseemnete, pähklipuru vms sisse. 


  

No comments:

09 10