Saturday, August 1, 2015

Sõstra-tšatni

Tegu on ühe väga väga mõnusa juustumoosiga, mis sobib suurepäraselt ka liha serveerimiseks. Indiapäraste maitsetega tšatni on kergelt soolakas ja samas ka magus, sõstraselt hapu ning järelmaitses kumab küüslauk. Kui talvel ei peaks miskipärast pohlamoosi võtta olema, siis selle moosi panen kindlasti ka jõululauale. 




2 sibulat
3 küüslauguküünt
300 ml musti sõstraid
200 ml punaseid sõstraid
200 ml suhkrut (näiteks Dansukkeri Moosisuhkrut)
1 tl soola
2 tl Garam Masala maitseainesegu
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl tšillipulbrit
2 tl jahvatatud magusat paprikat
2 cm jupp ingverit

Puhasta sibulad, poolita ja lõika viiludeks. Viiluta ka 2 küüslauguküünt. Pane sibul, küüslauk, marjad ja suhkur potti ning kuumuta keemiseni. Sega ja jäta 10 minutiks ilma kaaneta tasasele tulele podisema. Sega juurde maitseained ning lase veel paar minutit podiseda. Nüüd pressi juurde kolmas küüslauguküüs, sega läbi ja vala tšatni purki.

*Retsept valmis D-kokaraamatule.

3 comments:

Anonymous said...

Nii ilus foto! Sülg hakkas kohe voolama :)

http://www.sincerelybitter.com/

Mari-Liis Ilover said...

Andra, see foto on sul tõesti super - imetlesin juba D-kokaraamatu lehel.

Mängutuba Tallinnas said...

Väga magusad pildid :)

09 10