Thursday, December 11, 2014

Veidi jõuluhõnguline šokolaadikook pistaatsiapähklitega

Koogi valmistamisel on kasutatud brownie tainast, mille sisse on pistetud veidi kaneeli ja kardemoni, et natuke jõulu mekki lisada. Šokolaadi-toorjuustukreem on see, mis annab koogile mahlasust ja kreemisust ning pistaatsiapähklid lisavad soolasuse näol väikse vimpka. See on üks nendest retseptidest, mille olen valmistanud Tarplani retseptiblogisse ja mille tegemisel on kasutatud majoneesi. Majonees on oma rasvasisalduse tõttu hea lahendus, kui kodus ei ole näiteks võid, mida tainale lisada. Kõrvalmaitse pärast muretsema ei pea - koogipõhi on šokolaadine ja äärmiselt mõnus. 



  






Põhi:

1 muna
75 g suhkrut
100 g majoneesi
100 g jahu
1 tl soodat
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
100 g tumedat šokolaadi

Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Sega omavahel muna, majonees ja suhkur ning lisa sooda, kaneeli ja kardemoniga segatud jahu. Lõpuks sega juurde ka sulatatud šokolaad. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 170 kraadi juures 30 minutit. Lase restil jahtuda. Kui soovid, võid enne kreemi valmistamist põhja pintselda pealt natukese kohviga.

Kate:
300 g toorjuustu
100 g tumedat šokolaadi
1 tl kaneeli 
1 sl mett
100 g pistaatsiapähkleid

Sulata šokolaad ja lase täielikult jahtuda. Vahusta toasoe toorjuust koos mee ja kaneeliga kergelt vahule. Sega juurde šokolaad. Eemalda pähklitelt koored ning laota kreemile.

*Valmistmiseks kulub ca 1,5 h ning koogist saab lõigata 8-10 viilu. 
*Maitseb kõige paremini just samal päeval. Külmas kreem taheneb ja põhi muutub kuivemaks. 



No comments:

09 10