Thursday, February 5, 2015

Hommikused porgandimuffinid ja mesine sõstravõi

Kui ma esimest korda neid muffineid valmistasin, siis süües unustasin ka ise, et küpsetises on peidus porgand. Juurikas lisab mõnusat magusust ja justkui sulab küpsemisel muffinisse. Lapsed petab igal juhul ära! Lisaks ei sisalda see retsept nisujahu ja piimatooteid. Söö koos magusate määrete või soolaste leivakatetega – muffinid on maitselt üsna neutraalsed ning sobivad nii moosi kui ka või ja õhukese juustuviiluga. Mõnusa katte saad näiteks, kui segad kokku veidi hapukat marjapüreed, võid ja mett.



Hommikumuffinid:
200 g porgandit
1 dl kookospiima (võid asendada ka maitsestamata jogurtiga)
2 muna
2 dl tatrajahu
1 dl pähklisegu
0,5 dl päevalilleseemneid
1 sl mett
1 dl kaerahelbeid 
0,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli

Riivi porgand peenelt. Sega kausis munad ja kookospiim. Lisa juurde kuivained ja sega korralikult läbi. Sega sisse ka riivitud porgand. Jaota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud muffinipanni pesadesse. Küpseta 170 kraadi juures 30 minutit.





Mesine sõstravõi 
Mesine või, millele on hapude sõstardega veidi särtsu lisatud, sobib neutraalse maitsega hommikumuffinitele ja ka pannkookidele määrimiseks. 

50 g 82% taluvõid
0,5 dl musti sõstraid
2 tl mett 

Vajuta marjad kahvliga katki. Sega juurde toasoe või ja mesi. Kuna määre saab üsna vedel, siis pane see enne serveerimist natukeseks külma tahenema.

*Retseptid raamatust "Kaval Kokk"

1 comment:

kokkamishuviline said...

Tere! Kas pähklite-seemnete allergia korral oleks võimalik need millegagi asendada?

09 10