Võtad tiivakese... Krõbe nahk magus, kuid soolakas. Küüslaugune, kuid ei varjuta ingveri iseloomu. Liha nii pehme, et kukub lausa ise luudelt nii kui hambad sisse lööd. Ja kindlasti peab neid sööma kätega, nii et suu ja nägu kleebivad, tunnistamaks tiivakeste mõjuvõimu keele alla viimisel...
Ca 1,2 kg kanatiibu, so 12 tiiba
4 sl sojakastet
4 küüslauguküünt
15 g värsket ingverit
1 dl heledat suhkrusiirupit
Soola, pipart
Võta suur kauss. Riivi sellesse ingver, pressi küüslauk, vala juurde sojakaste ja siirup ning sega kõik läbi. Tõsta kanatiivad kastmesse ja sega korralikult läbi. Kui saad, jäta kanatiivad mõneks tunniks maitsestuma, aga võid ka kohe ahju pista. Lao kanatiivad ahjuplaadile esmalt tagurpidi, st tiiva seesmine osa pealpool. Vala enamus kaussi jäänud kastmest tiibadele, kuid jäta natuke ka pintseldamiseks. Purusta peale natuke soola ja pipart. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, keera kanatiivad ümber, pintselda kastmega üle ja küpseta veel 15 minutit. Serveeri kohe.
No comments:
Post a Comment