Wednesday, April 1, 2015

Kakaoküpsised. Või hoopis võiküpsised?

Nende küpsiste puhul ei oskagi öeda, on nad võiküpsised või kakaoküpsised või hoopis majoneesiküpsised, sest kõik kolm täidavad olulist rolli nii tekstuuri kui ka maitsekoosluse loomisel. Nii et nimeta, kuidas aga soovid. Mina lisasin täidiseks keedetud kondenspiima ja hapukat punase sõstra moosi, aga vabalt võid täidise üldse ära jätta, sest küpsised on ise piisavalt maitsvad. Liigagi maitsvad. Meespere hävitas plaaditäie küpsised hirmutaval kiirusel ja nemad arvasid, et täidis lisabki vaid liigset magusust. Samas, magus peabki ju magus olema! Siis söödki vähem. Äkki...?!



150 g võid
125 g suhkrut
90 g  majoneesi (Tarplani Provansaal Premium)
250 g nisujahu
15 g tumedat kakaod

Vahusta toasoe pehme või suhkruga kohevaks. Sega juurde majonees. Sõelu juurde jahu ja kakao ning sega korralikult läbi. Võta tainast teelusikaga kuhjaga tainast, veereta käte vahel kiirelt pallikeseks ning tõsta ahjuplaadile. Tee nii kogu tainaga. Vajuta tainapallid kahvliga lamedamaks. Küpseta 165 kraadi juures ca 25 minutit. Tõsta spaatli/labida abil restile jahtuma.

Täidis: Kui soovid, võid kahe küpsise vahele määrida ka erinevaid täidiseid. Selleks sobivad hästi keedetud kondenspiim ja mõni hapukas moos. Šokolaaditäidise valmistamiseks sulata 100 g tumedat šokolaadi, sega 1 sl hapukoorega ning määri siis küpsiste vahele.
  
*Kogus: ca 30 tk või 15 täidisega küpsist
*Retsept valmis Tarplani retseptiblogisse.





No comments:

09 10