Sunday, September 27, 2015

Matambre spinatitäidisega

Matambre on õhuke veise kõhuääretükk, millest on väga lihtne valmistada täidisega liharulli, sest kõhuääretükk on õhuke ja suur. Lugesin, et mõnelpool tehakse sellest lausa pitsat, nii et matambre jääb pitsa põhjaks. Milline see tükk täpsemalt on, vaata siit.



1 Liivimaa Lihaveise kõhuääre tükk ehk matambre (ca 1 kilone tükk)
100 g värskeid spinatilehti
2 sibulat
5 küüslauguküünt
2  väikest salatisigurit
1 sl mett
Soola, pipart
Peoga värsket salveid
Õli

Haki sibul ja salatisigur. Kuumuta pannil veidi õli. Prae sibul ja salatisigur kergelt klaasjaks. Pressi juurde küüslauguküüned, lisa hakitud salvei ja kuumuta kergelt läbi. Lisa pannile ka mesi, sool ja pipar. Kõige lõpuks lisa spinatilehed. Sega, kuni lehed on närtsinud. Tõsta segu jahtuma.

Laota liha lõikelauale. Eemalda kelmed. Hõõru liha mõlemalt poolt soola ja pipraga kokku. Jaota täidis lihale ning keera siis tihedalt rulli. Seo rull niidi või nööriga tihedalt kinni. Kuumuta pannil veidi õli. Pruunista liharull igast küljest korralikult pruuniks ning tõsta siis ahjuvormi. Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit ilma kaaneta. Vala vormi põhja veidi keevat vett, kata vorm kaanega ning lase veel umbes tund aega lihal pehmeks haududa.  

No comments:

09 10