Sunday, October 18, 2015

Maapähklikaste värskele salatile

Maapähklikastme valmistamiseks sain idee netiavarustest. Kust täpsemalt, enam ei mäleta, kuid tulemus on harjumuspärasele salatikastmele hoopis midagi teistsugust ja põnevat. 



250 ml röstitud soolatud maapähkleid
2 tl muscovadosiirupit
2 tl sojakastet
0,5 tl palsamiäädikat
1 sl värskelt pressitud sidrunimahla
100-150 ml sooja vett
värskelt jahvatatud pipart


Pane pähklid purustajasse ning vurista paksuks võideks. Lisa siirup, sojakaste, palsamiäädikas ja sidrunimahl ning purustamist jätkates nirista juurde vesi. Vett lisa parasjagu nii palju, et paksust võidest saaks vedel kaste. Maitsesta värskelt jahvatatud pipraga.  

Retsept valmis koostöös D-kokaraamatuga. 

No comments:

09 10