Thursday, March 26, 2015

Tagurpidi õunakook tüümianiga

Tagurpidi õunakook on minu arvates kõige õunakoogim õunakook üldse. Õunte kiht küpseb või ja suhkru segus nii magusaks ja mahlaseks, et mõjub lihtsalt sõltuvust tekitavalt. Kasutasin retseptis Demerara suhkrut, mis on aromaatsem ja ei ole minu arvates nii pealetükkivalt magus ka kui valge suhkur. Tüümian lisab aga eriti laheda maitsenüansi. Kes soovib, võib selle loomulikult välja jätta, kuid ma soovitaksin siiski proovida.







Põhi:
75 g 82protsendilist võid
50 g Demerara suhkrut + 1 sl õunte peale
Noaotsaga soola
2 õuna (225 g)
2 sl värsket hakitud tüümiani

Sega toasoe või suhkru ja näpuotsatäie soolaga. Puista peale 1 sl hakitud värskest tüümianist. Vooderda 20 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga ning määri või vormi põhjale. Lõika õunad sektoriteks, eemalda südamik ning lõika siis viiludeks. Lao õunaviilud vormi võikreemi peale. Puista peale ülejäänud tüümian ja 1 sl suhkrut.

Tainas:
100 g 82protsendilist võid
50 g Demerara suhkrut
110 g jahu
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli

Sega toasoe või suhkruga. Lisa muna ja sega läbi. Lõpuks lisa ka kaneeli ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Kui oled taina ühtlaseks seganud, siis vala see vormi õunte peale ja määri tasakesi laiali. Küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit. Lase siis vormis 15 minutit jahtuda. Kummuta kook taldrikule, nii et õunad jääksid pealepoole. Maitseb hea nii soojalt kui külmalt.

 



*Retsept valmis D-kokaraamatule.

No comments:

09 10